Komarniki in vikend na morju

Vsako leto komaj čakamo poletne mesece, ker jih preživimo na morju, kjer imamo vikend. Letos so nas presenetili komarji. Enostavno jih je bilo toliko, da nismo imeli druge izbire, kot da montiramo na okna komarnike. Prva dva dni na morju smo bili vsi popikani. Imeli pa smo težavo, ker tega nismo vedeli prej, kajti tako bi komarnike kupili pri nas doma. Na morju pa nismo vedeli, kje se dajo kupiti dobri komarniki. Tako smo porabili še dodatna dva dni, da smo našli tiste prave. 

Komarniki in vikend na morju

Še dobro, da moj mož dela v gradbeništvu in mu tako nobeno delo ni tuje. Ker so bili komarniki za sestavit in montirat, sama tega ne bi znala. Moj mož pa je potreboval dve uri in komarniki so bili na oknih, tako se je naš dopust šele začel. Nismo mogli verjeti, kako veliko komarjev je bilo to leto. Čisto vsi sosedje so se pritoževali in prav neprijetno je bilo zvečer sedeti na terasi, ker si kmalu bil cel popikan. Tako smo po večerih bili v hiši, ker drugače ni šlo. V hiši pa so nas komarniki obvarovali. 

Tudi sosedje so se odločili, da so komarniki edina rešitev, ker bi drugače imeli pokvarjen dopust. Saj najprej misliš, da ni tako težko in da lahko kupiš kakšno napravo, ki bo odganjala komarje, potem pa kmalu ugotoviš, da ne bo šlo in da je boljše, da enostavno odšteješ za komarnike in jih montiraš na okna in vrata. Mi smo najprej kupili samo za okna, nato pa smo šli iskat še za vrata. Kajti situacija je bila takšna, da so nam komarji uhajali v hišo skozi vrata. Tako nam komarniki na oknih niso pomagali, dokler nismo montirali komranikov še na vrata. Zakaj je letos bilo toliko komarjev, pa se sprašujem tudi sama, ali je problem pri nas, ali pa je komarjev povsod dosti.